Nieuws

Bouw van ouderenwoningen zou prioriteit moeten hebben

Volgens woningmarktdeskundigen is er grote behoefte aan gezinswoningen. Toch hebben we al vijf miljoen gezinswoningen op twee miljoen gezinnen. Hier schuurt dus iets.


Investeringsdrift in woningen

Weer zo’n verdienmodel waar vele woningzoekenden last van kunnen krijgen. Afgelopen jaar is voor 7,3 miljard euro in woningen belegd om deze te gaan verhuren. Dat is bijna net zo veel als in het coronavrije jaar 2019, hetgeen uit cijfers van vastgoedadviseur CBRE blijkt.


Het gaat gebeuren; 7 Tiny houses in de HW

De gemeenteraad besliste op 25 mei j.l. over de bouw van zeven zogenaamde “tiny houses” op een groen stukje park in Oud-Beijerland. Tiny houses zijn kleine, goedkopere woningen die geschikt zijn voor 1 tot 2 personen. Hiermee is een nieuwe ontwikkeling ingezet die al is begonnen in 2017, door een verzoek vanuit inwoners. Sindsdien is er gezocht naar een plek om dit mogelijk te maken.


De ogen en oren van de Hoeksche Waardse Senioren Partij

De gemeente Hoeksche Waard bestaat uit 14 dorpen en nog al wat buurtschappen. Voor een politieke partij als de HWSP is het moeilijk om alle woonkernen te bereiken, maar je wil je wel voor de inwoners van elk dorp of buurtschap inzetten. Door de grote spreiding is het lastig om van elk dorp of buurtschap op de hoogte te zijn van wat er speelt en waar er problemen worden ervaren.


Hulplijn Woonoverlast

De Nationale hulplijn Woonoverlast kreeg de afgelopen 12 maanden gemiddeld 15 tot 20 procent meer vragen over burenoverlast.


(Permanent) wonen op vakantieparken?

Met de verlenging van de “Actie-agenda vakantieparken” trekt het ministerie van BZK 1,4 miljoen euro uit om vakantieparken, waar mensen uit nood wonen, leefbaar en veilig te houden.