Nieuws

Overdracht kleine pensioenen

Pensioenuitvoerders zijn dit jaar begonnen met het overdragen van kleine pensioenen van minder dan €503,24 bruto per jaar.


Toeslagen 2020

Huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen over 2020 kan nog tot 1 september 2021. Het heeft voordelen om de toeslag over 2020 pas dit jaar aan te vragen, omdat het inkomen over het afgelopen jaar nu definitief is.


Wat te doen met 83 miljoen?

Huren in de vrije sector mogen voortaan niet meer stijgen dan de inflatie plus 1 procent. Tot nu toe mochten verhuurders dat altijd zelf bepalen. Het parlement heeft daar nu een einde aan gemaakt. 


Servicekosten

Huurders die servicekosten betalen, moeten elk jaar voor 1 juli een eindafrekening hiervan krijgen van hun verhuurder. Daaruit blijkt of ze moeten bijbetalen of geld terugkrijgen.

De servicekosten controleren is een lastige klus, maar wel belangrijk. 


Wat te doen met 83 miljoen?

Zo’n vraag krijg je niet elke dag en het blijkt dat het niet gemakkelijk is om daar met 37 raadsleden een eensluidend antwoord op te geven. Want dat is de vraag die de gemeenteraad op tafel kreeg in de laatste vergadering in mei. 


Duurzaamheid in de Hoeksche Waard

Ingrijpende veranderingen in onze mooie en groene HW liggen in het verschiet en worden terecht nog al eens als bedreigend gezien. Het is dan ook de kunst aan te tonen dat verandering verbetering betekent.


Veel geld nodig voor aardgasvrije dorpen

Gemeenten willen graag dorpen en wijken aardgasvrij maken maar komen veel geld tekort om dat uit te voeren. Dat schrijft minister Ollongren van BZK aan de Tweede Kamer. En dat geldt natuurlijk ook voor de Hoeksche Waard. 


De ogen en oren van de Hoeksche Waardse Senioren Partij

De gemeente Hoeksche Waard bestaat uit 14 dorpen en nog al wat buurtschappen. Voor een politieke partij als de HWSP is het moeilijk om alle woonkernen te bereiken, maar je wil je wel voor de inwoners van elk dorp of buurtschap inzetten. Door de grote spreiding is het lastig om van elk dorp of buurtschap op de hoogte te zijn van wat er speelt en waar er problemen worden ervaren.