Nieuws

Kerstwens HWSP

De Hoeksche Waardse Senioren Partij wenst u, ondanks de Corona beperkingen, hele fijne en gezellige feestdagen toe en natuurlijk een gezond en voorspoedig 2021. Wij als HWSP zijn in ieder geval van plan om van 2021 een top jaar te maken. Zowel in politiek opzicht maar ook wat betreft de voorbereidingen voor de verkiezingen in 2022.


Hoeksche Waarders massaal op de e-bike

Als het aan de Hoeksche Waardse Senioren Partij ligt, gaan de Hoeksche Waarders massaal gebruik maken van de elektrische fiets. HWSP heeft het dan niet (alleen) over de senioren, nee, we hebben het over de forenzen die heen- en weer reizen tussen woonplek en werkplek.  


Pensioenakkoord

Na jaren van gesteggel is het dan zover: er ligt een in grote lijnen uitgewerkt pensioenakkoord. Dat lijkt goed nieuws voor iedereen die in Nederland pensioen opbouwt of inmiddels van het pensioen geniet. Met het akkoord kunnen de fondsen afscheid nemen van de rekenrente. 


Pensioen & coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op de economie. Bedrijven vallen om, mensen verliezen hun baan en geven minder geld uit. Met andere woorden: de economie krimpt en heeft mogelijk ook gevolgen voor uw pensioen.


economische situatie gemeente HW

Ook onze gemeente gaat de economische gevolgen van de crisis straks merken en de vraag is in hoeverre onze inwoners dit in hun portemonnee gaan voelen.


Doorstromen? Hoe dan?

In de jaren '70 en verder werden mensen gestimuleerd om een woning te kopen. De economie was groeiend, de lonen stegen elk jaar en door de belastingmaatregelen was kopen aantrekkelijk geworden.


Handige tips voor senioren

  • Van eigen woning naar verpleeghuis
  • Inwoning van kinderen
  • Voorbeeldbrieven / klachtenbrieven
  • Geen airco?

Vragen uit de Hoeksche Waard

  • Mag ik een kippenhok in de tuin plaatsen?
  • Hoe hoog mag ik de schutting maken?

Vragen uit de hoeksche waard

  • Mag ik een kippenhok in de tuin plaatsen?
  • Hoe hoog mag ik de schutting maken?

5G en het verdienmodel

Zorgen om 5G vanwege de elektromagnetische straling, die schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Het RIVM is duidelijk in zijn advies aan de overheid: er is geen wetenschappelijk bewijs dat blootstelling aan straling onder de geldende limiet schadelijk is voor de volksgezondheid.


Senioren en verhuizen

Ruim de helft van de 55-plussers wil niet meer verhuizen, tenzij het niet anders kan. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 91% is tevreden met de woning, 63% gaat voor de buurt en 42% is blij met de buurtvoorzieningen.