Het gaat gebeuren; 7 Tiny houses in de HW

De gemeenteraad besliste op 25 mei j.l. over de bouw van zeven zogenaamde “tiny houses” op een groen stukje park in Oud-Beijerland. Tiny houses zijn kleine, goedkopere woningen die geschikt zijn voor 1 tot 2 personen. Hiermee is een nieuwe ontwikkeling ingezet die al is begonnen in 2017, door een verzoek vanuit inwoners. Sindsdien is er gezocht naar een plek om dit mogelijk te maken.

De gemeente heeft 24 eigen plekken onderzocht, voornamelijk aan de randen van de voormalige gemeente Oud-Beijerland. Hierbij hebben ook de belangstellenden voor deze woningen inspraak gehad. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een hoekje grond aan het begin van de Langeweg nabij de rotonde en schuin tegenover de Kwakscheweg. 

Hier zullen binnenkort zeven kleine woningen verrijzen in een groene omgeving. Er staan straks ook ruim 100 fruitbomen, een mooie elzenhaag en er komt een begroeide geluidswal. De bewoners kopen hun huis maar de grond blijft van de gemeente. Ze gaan ook een contract aan met de gemeente aan waarin vastgelegd wordt dat ze hun woonomgeving in goede orde moeten houden.

Dit is een eerste project waarvan er, wat de gemeente betreft, nog meerdere zullen volgen. Maar dan ook in andere dorpen. Want er blijkt meer behoefte te zijn onder jonge starters om een eigen huis te kopen die betaalbaar is. De zeven woningen in dit project gaan ongeveer € 125.000,- kosten.