(Permanent) wonen op vakantieparken?

Met de verlenging van de “Actie-agenda vakantieparken” trekt het ministerie van BZK 1,4 miljoen euro uit om vakantieparken, waar mensen uit nood wonen, leefbaar en veilig te houden.

 

Noodgedwongen op een vakantiepark wonen omdat je nergens anders terecht kan. Officieel mag het meestal niet, maar door de woningnood gebeurt het toch. Deze mensen hebben dan geen vast adres en verliezen daardoor hun stemrecht, kunnen geen uitkering krijgen of zorgverzekering afsluiten. Ze kunnen zich dan zelfs niet inschrijven als woningzoekende.

 

Door de schokkende toestanden op camping Fort Oranje, die in de zomer van 2017 werd gesloten door de gemeente Zundert, startte de Rijksoverheid met gemeenten, Provincies, ondernemers en maatschappelijke organisaties de Actie-agenda vakantieparken 2019 – 2020. Deze actie-agenda wordt nu verlengd naar 2021 -2022. De Rijksoverheid belooft dat er de komende 2 jaar meer aandacht gaat naar de problematiek van kwetsbare mensen op vakantieparken en in het bijzonder naar kinderen.

 

Op een camping in de HW zijn er nu juist problemen in verband met het toestaan van permanente bewoning. De gemeente heeft een uitstervingsbeleid vastgesteld waartegen nu een procedure loopt door de eigenaar. Hij vindt het juist een slechte zaak omdat hij de camping nu moeilijk kan verkopen vanwege de 10 gezinnen ( met kinderen)  die mogen blijven tot hun dood. De SeniorenPartij was hier destijds ook op tegen omdat we niet vonden dat deze camping een goede plek was voor kinderen om op te groeien.